Monday, May 27, 2019

[ REVIEW ] : CHARIS M+ MADECASSOSIDE CICA CREAM

Charis launched their own new product Charis M+ Madecassoside Cica Cream. They also have the mask as well for M+ Madecassosaid Cica line products. I was so excited to try this after knowing that I got chance to try this cream. 



PACKAGING 



It comes in squeeze aluminium tube and carton box as an outter packaging. The M+ Madecassoside Cica cream is available in 2 size choices: 30ml and 50ml. 



The hole is quiet small, so we can maintain how much product that we need. We need to a lil bit careful when squeezing the tube, as its an aluminum tube so we cant form it back just like a plastic tube. But its so easy as well to take the cream out from the tube. So a lil bit rest assure about taking too much the cream out.  The 30ml size is very travel friendly, so we can bring the cream everywhere in our makeup pouch. 



All information about the products are written in Korean and English. So its very useful for us who cant understand Korean. 

INGREDIENTS

Charis M+ Madecassoside Cica Cream is a multi high tech solution for sensitive skin: Clarifying, Lifting, Relaxing and Moisturizing. 

This cream contains Madecassoside and Centela Asiatic Leaf Extract, which boost antioxidant activity at the site of wound, strenghtening the skin and increasing blood circulation. This also good for reducing acnes and scars aswell. The Centela Asiatic Leaf extract also provides delicate hydration and moisturization effect to sensitive skin damage from external stimulation


This cream also contains 58% tiger leaf extract  which is an absolute solution for any skin trouble and helps immediate calming even for sensitive skin. The tiger leaf extract basically stimulate cell growth so the skin can renewing by itself faster. It can help treat skin trouble conditions like eczema, sensitive skin and acne. 



PERFORMANCES

This is an all in one cream that can be used for eyes, neck , face and other body parts. This can be used as a calming cream ( soothes the skin ), repairing ( repairs the balance of skin and recover damage skin ) and  clarifying cream ( make skin clear and bright ).   


I've been using this cream for more than a week. I do really love how this cream super moisturizes my skin face. It leaves my skin super moist all the day especially on the area around my eyes. Before my eyes are were super dry since I didn't use any eye skincare. But now I'm super glad that this cream can repair my damage skin around my eyes area. 




HOW TO USE 

It has soft creamy and light texture, so its really easy to spread on all around the skin. It naturally soaks into the skin and doesn't leaves any sticky feelings. 

As I already mention above, this cream can be used for neck, face and moisturizer cream. 
  1. Take an appropriate amount of the cream, spread all over the face and neck evenly.
  2. Gently massage until the cream fully absorbed. 


As the cream is super hydrating and moisturizing, I'm only using this cream as a single skincare before makeup when in a hurry.

Here is my Fresh Peach Makeup Tutorial.


Overall, super love this cream as a moisturizer. I can used this as my am and pm skincare routines as well. 



Brand: 

Name of the product: 
M+ Madecassoside Cica Cream 

Where to buy: 

Price:
Rp 242.000 / around 17$




57 comments:

  1. Ukuran kecil sangat membantu kita dalam memakainya dan tidak perlu memerlukan tempat yang besar di tas pouch

    ReplyDelete
  2. I've never tried anything with madecass before!

    ReplyDelete
  3. indeed, you look so brighter than before but is it good for oily skin too? Because my type skin is acne prone skin so very tricky to pick one better cream.

    ReplyDelete
  4. The Right skincare is so important and this one sounds so amazing.
    Lovely review.

    take a look at my BLOG and my INSTAGRAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah this is such a great product, thank you ^^

      Delete
  5. Banyak banget yang me-review produk ini ya, beb..
    Aku jadi kepo deh pengen coba'in juga buat ngilangin jrewi" bandel di pipiku.. O_O

    ReplyDelete
  6. It's make our face glowing.. I want to try it too.. Something that make me enthusiast it's korean product waaaaah

    ReplyDelete
  7. Looks great.
    www.rsrue.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Its work ya mba keliatan beda banget before after padahal baru semingguan pemakaiannya jadi pengen cobain

    ReplyDelete
  9. seminggu pemakaian aja udah bisa keliatan bedanya yah,glowing deh jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenrnya 2-3 hari jg udah kelihatan kok beb hehe

      Delete
  10. Cocok di kulitmu, bebh...
    Seneng ngliat hasilnya yang makin glowing.

    ReplyDelete
  11. Glowing banget beb, terlihat nyata. Kayaknya cocok ya di kulit wajahmu

    ReplyDelete
  12. Woah bisa buat area mata juga ya. Aku perlu nih soalnya mata pandanya udah sangat terlihat haahaha bergadang terusss

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ak emg khususin pake ini di area mata krn aman dan super bikin lembab hehe

      Delete
  13. It certainly functions a lot! What a versatile cream and I guess it will be great to tey it as well

    ReplyDelete
  14. aku jadi pengen juga nyobain produk satu ini biar bisa mengatasi masalah mata panda aku

    ReplyDelete
  15. Uniek KaswargantiMay 29, 2019 at 9:28 AM

    Aww...it's so moisturizing in our skin right? I hope my very dry skin can be better with this cica cream too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeh super hydrates and moisturizes our skin , worth to try ^^

      Delete
  16. So nice post and great review. I must to try!

    Follow for follow? <3

    http://www.ioannesstyle.com/

    ReplyDelete
  17. Keindahan yang akan membuat kita semakin bahwa kelembaban kulit perlu di jaga . Jangan sampai kekenyalan hilang tiba tiba tanpa adanya perawatan

    ReplyDelete
  18. Membaca review ini d 10 malam terakhir ramadan sepertinya jadi sebuah angin segar nih ka, secara begadang terus mata udah kayak mata panda

    ReplyDelete
  19. glowing banget ya hasilnya dikamu, nanti reviewnya di edit put, tambahin maskernya hehehee soalnya aku suka banget sama maskernya :)

    ReplyDelete
  20. Aku selalu suka sama packaging korea. Dia tuh simpel tp ttp eyecatching. Btw kepo juga aku sama moisturizer ini. Di kmu hasil nya bagus

    ReplyDelete
  21. Liat hasilnya dia bikin lembab dan glowing yaa plus packagingnya juga simple dan mudah dibawa kemana-mana
    Jadi penasaran deh aku sama produk ini hehe

    ReplyDelete
  22. Hebat nih kecil2 banyak manfaatnya, ya. Hasilnya jadi dewy gitu ya kulitmu.

    ReplyDelete
  23. Hasilnya cukup keliatan di kamu ya. Aku belum pernah coba creamnya nih. Baru cobain yang sheet mask nya hehe jadi penasaran sama yg creamnya deh

    ReplyDelete
  24. Banyak ya manfaat dari cica, krimnya tampak bikin kulit lembap dan glowing, bagus banget deh beb, jadi pengen coba

    ReplyDelete
  25. travel size, love it, wanna to try. semoga efeknya juga bisa sesuai ekspektasi, soalnya buat aq harganya lumayan pricey yah

    ReplyDelete
  26. Wah enak ni cream nya ya beb apalagi teksturnya ringan dan gampang dibaurin aku jadi pengen nyobainn kelihatan glowing bagus di kamu

    ReplyDelete
  27. Wow kamu kelihatan makin glowing beb. Cica cream ini berarti multifungsi yaaa, kalau misalnya aku mau pakai cuma untuk spot treatment aja juga bisa kan ya?

    ReplyDelete
  28. Bisaan nulis "LOVE" pakai Charis Cica Cream.
    Kayanya jadi bisa buat eye cream juga yaa...
    Praktis dan so relaxiing~

    ReplyDelete
  29. Hasilnya Kelihatan banget ya, Padahal baru 1 minggu dipakai sudah beda banget hasilnya jadi penasaran nih kepengen nyobain juga

    ReplyDelete
  30. bikin glowing nya tanpa tapi ya ini kaa. Kulitnya jadi makin glowing so much nih, ak jadi pengen nyoba juga kebetulan wajahku sensitif nih ka

    ReplyDelete
  31. Charis M+ ini bikin glowing ya mba..aku lihat dari foto kamu habis pakai Charis M+ ini. Yang aku suka, multifungsi utk skincare wajah dan leher. Harga wort it lah ya

    ReplyDelete
  32. kalau mau mencoba produk ini mending beli yang ukuran kecil 30 ml dulu ya, takutnya kalau gak cocok dengan harga segitu kan sayang. tapi lihat hasilnya bagus juga.

    ReplyDelete
  33. teksturnya light ya? keliatannya agak thick gitu ya. tapi keliatan sih dia super mouisturizing banget di kulit. aku lg suka banget skincare yang cica-cicaan wkwk

    ReplyDelete
  34. di wajah mu bagus ya beb, glowing gitu, ini untuk oily skin aman ngga ya, beberapa point yang dijelaskan diatas aku butuh, tapi skin type ku acne prone skin beb.

    ReplyDelete

Dont leave a link in the comment or I will delete it. Thanks for ur lovely comment, I will reply asap ^^