Friday, September 17, 2021

[ FIRST IMPRESSION ] : AZALEA DEEP HYDRATION ROSE WATER

Rose Water dan Zaitun Oil?? Yes ada produk baru nya AZALEA yang baru launching hari tgl 16 September kemarin loh. AZALEA Deep Hydration Rose Water. 



First impression aku tentang AZALEA Deep Hydration Rose Water ini tuh bisa digunakan sebagai toner atau skin conditioner gitu sih. Fungsi utamanya untuk menyejukkan, melembabkan dan mencerahkan. Cocok banget untuk semua jenis kulit bahkan untuk kulit sensitif. 






Packagingnya terbuat dari plastik transparan dengan design yang Azalea banget. Tutupnya fliptop yang rapat, jadi ga gampang tumpah. Lubang nya cukup besar sehingga gampang saat dituang ke kapas atau tangan. 





Rose water nya ini punya tekstur cair yang gampang menyerap sehingga nyaman saat di apply di muka. Tidak lengket setelah di apply dimuka.


Ingredients: 


Mengandung Ekstrak Bunga Mawar Asli, Zaitun Oil, Allantoin, dan Niacinemide yang berfungsi untuk menyejukkan, melembabkan dan mencerahkan kulit wajah. 

Selain itu Azalea Deep Hydration Rose Water juga No Alcohol, No Paraben, No Fragrance, Halal, dan sudah BPOM. 



Cara Pakai: 


  1. teteskan ke kapas atau bisa dengan tangan . Aplikasikan ke wajah secara merata 
  2. aplikasikan perlahan ke arah atas untuk penyerapan yang lebih maksimal 
  3. gunakan rutin setiap pagi dan malam hari


Dapat digunakan sebagai campuran masker, dan cairan untuk sheet mask, kalo suka pake DIY mask gitu.


First Impression: 



Aku suka tekstur nya yang watery dan tidak lengket sama sekali. Mudah menyerap dan kerasa lembab saat di apply ke muka. Aku baru pake ini sebagai toner, next time mau ak pakai untuk CSM an. Nanti aku update lagi setelah sebulan pakai ini. 


Harganya bener2 super affordable bgt nih, rose water nya ini dibandrol dengan harga 9000n aja loh. Jadi gmn kamu tertarik untuk cobain?





Thanks to : JAKARTA BEAUTY BLOGGER & @azaleabeautyhijab





Thursday, September 16, 2021

[ REVIEW ] : LUSCIOUS LIPS WITH COSRX LIP CARE PRODUCTS

COSRX LIP SCRUB, COSRX PROPOLIS SLEEPING MASK, COSRX CERAMIDE SLEEPING MASK AND COSRX LIP PLUMPER are my recent lip care products to get a luscious, plumpy and healthy lips. 



I have super dry and chaps lips. When its too dry my lips often get bleeding ðŸ˜­ I’ve tried some lip balms/ masks but they don’t help much. 




Fortunately I tried these lip care products from Cosrx: Lip sleeping mask Propolis, Lip sleeping mask Ceramide, Lip Scrub and Lip Plump


In a week I have used them religiously, I really love the result after using them. No more dry and chaps lips. My lips get more plumpy, moist and soft all the day. 


COSRX Full Fit Honey Sugar Lip Scrub





This sugar lips scrub can exfoliate & moisturize, even for sensitive lips. This helps smoothing and preparing lips for the pre-lipstick application by buffing away dead skin cells, leaving lips smooth and ready for flawless color application. 





The sugar crystals is super tiny and didnt hurt the lips at all. It taste really sweet when I accidentally lick my lips😅





Usually I will apply the Propolis lips mask before and after exfoliating with this lip scrub. 


COSRX Lip Sleep Special Ceramide Kit




The sleeping mask kit comes along with free toner gift. This Ceramide kit contains COSRX Balancium Ceramide Lip Butter Sleeping Mask and COSRX CICA Toner. 


Ceramide is effective ingredients that soothes and strengthens skin to leave it healthier and more resilient.




It has buttery and non-sticky texture. Colorless and scentless are plus points about this lip mask so it will be pretty comfy to apply. 


I just need to apply a little amount of the mask, a rice seed size is enough to cover the whole lips. It leaves my lips look healthy since applying till the next day. There are some bumps and redness on my upper lips, after applying this ceramide lip mask, my irritated lip get better and look healthier. The Ceramide helps taking care and fix my lips skin barrier. 


COSRX Lip Sleep Special Propolis Kit




The propolis kit contains Cosrx Full Fit Propolis Lip Sleeping Mask and Propolis Toner in mini size. The Propolis Lip Mask is formulated with high content of propolis extract, which instantly replenishes and nourishes lips.




It has rich and non-sticky texture, which can melt and absorb easily when applying on the lips. It has different texture compare with the Ceramide one. Personally I prefer this Propolis lip mask. 


I love how it keep my lips super moist after few days. My chaps and flaky lips are gone. At night I apply this as sleeping mask and I also apply this throughout the days as lip balm. 


COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Lip Plumper





For the final touch or if I wanna add the volume or plumpy look on my lips, I will apply this Lip Plumper. Not only volumizing the lips, it also smooths and hydrates the lips. 




It has a Gel cream textured lip treatment so it can be easily scooped and applied with fingertips. It give a tingling sensation which is normal for lip plumping products ( caused by Vanillyl Butyl Ether). 




My lips are already thick, but I can see the difference after applying this, my upper lips get thicker and plumpy. After a while applying this, usually I will apply a color lip balm or tint on my lips. 






Here is my current lips condition after using them regularly days and nights. 




This Cosrx lips products can be bought at Stylekorean ( link in my bio ). Use code: COSRXLIP for 10% off. 


 COUPON CODE:  COSRXLIP

Expiry Date: 9th of October, 2021


Where to shop: 


https://bit.ly/2UJJQBg





















Thursday, September 9, 2021

[ REVIEW ] : ʀᴏᴠᴇᴄᴛɪɴ - ᴄʟᴇᴀɴ ʟᴏᴛᴜs ᴡᴀᴛᴇʀ ᴄᴀʟᴍɪɴɢ ᴛᴏɴᴇʀ

ROVECTIN CLEAN LOTUS WATER CALMING TONER is my first product from Rovectine that I tried. Finally I can try this Clean Lotus Water Calming Toner from @rovectin_global. My skin type is dry sensitive and easily get irritated , so my skin needs skincare which can sooth and calm it. 




Calming Toner ini produk pertama yang aku coba dari brand Rovectin. Uda dari lama ak perhatiin dan pengen coba produk skincare nya Rovectin. Rovectin ini brand dari Korea yang punya prinsip Clean Beauty dan Cruelty-Free. Sehingga semua produknya aman di pakai. 

With 40% content of lotus flower extract, this Calming Toner purifies skin from fine dust and harmful pollutants with its self-purifying features. 


Dengan 40% kandungan ekstark bunga lotus sebagai bahan utama, calming toner ini mampu membersihkan kulit dari debu dan polusi. Tipe kulitku yang Kering-sensitif sangat mudah iritasi, jadi seneng bgt pas bisa cobain calming toner ini. 


Rovectin Clean Lotus Water Calming Toner is highly recommended for: 


  • Looking for light-weight but deeply moisturizing toner
  • Looking for clean beauty skincare suitable for all skin types
  • Stressed with skin troubles due to maskne after wearing a mask all day
  • Stressed with uneven skin-tone and dark spots


𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁 ð—¶ð—»ð—³ð—¼:




It comes in a clear plastic tube packaging with screw cap. It has pretty simple design and packaging but we can decorate it with our favorite stickers on the bottle. 


Packaging nya itu super simple, terbuat dari botol plastik transparan. Biasanya memang semua produk nya Rovectin itu simple dan tiap beli produknya dapat free sticker buat ditempel2 di botol nya. 





It has light watery texture and rich formula which moisturize directly when applying on to the skin. It absorbs easily without leaving sticking feeling. It has slight earthy scent which doesn’t bother me at all. 


Teksturnya watery gitu, formulanya ringan dan rich gitu jadi pas habis kena kulit langsung terasa efek lembabnya. Cepat meresap dan ga terasa lengket juga. Tonernya ini ada aroma tanah nya gitu tapi ga terlalu strong dan ga mengganggu sama sekali. 

𝗶𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀:





 Lotus Flower Water(Nelumbo Nucifera Flower Water(392,000ppm)): Gently calms irritated skin and helps vitalize skin for a vibrant look.

 Aquaxyl: Prevents moisture loss by building a firm and healthy moisture barrier.

 7 layer Hyaluronic Acid: A natural moisturizing factor (NMF) that fully hydrates and locks in moisture from inside out.

 Cynanchum Atratumextract: Helps soothe and cool down the irritated skin

 Butylene Glycol / Magnolia Kobus Bark Extract: Instantly calms and soothes acne-prone and agitated skin. 


𝗣𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲:





I’ve been using this more than a week, I have a little breakouts/bumps around cheeks, nose and forehead. It caused some redness too. 

The first 3days I only use this and I see it helps soothing and calming my irritated skin. 

What I really love about this calming toner is the hydrating effect it gives on my dry skin. It looks and stays moist all the day. When using it along with my other skincares, it shows a greater result. My skin looks healthy, plumping and glowing.



To get update about skin care you can follow @go.picky or download their application on your mobile phone. Use my referral code: 11004332 to get bonus points.