Thursday, September 9, 2021

[ REVIEW ] : ʀᴏᴠᴇᴄᴛɪɴ - ᴄʟᴇᴀɴ ʟᴏᴛᴜs ᴡᴀᴛᴇʀ ᴄᴀʟᴍɪɴɢ ᴛᴏɴᴇʀ

ROVECTIN CLEAN LOTUS WATER CALMING TONER is my first product from Rovectine that I tried. Finally I can try this Clean Lotus Water Calming Toner from @rovectin_global. My skin type is dry sensitive and easily get irritated , so my skin needs skincare which can sooth and calm it. 




Calming Toner ini produk pertama yang aku coba dari brand Rovectin. Uda dari lama ak perhatiin dan pengen coba produk skincare nya Rovectin. Rovectin ini brand dari Korea yang punya prinsip Clean Beauty dan Cruelty-Free. Sehingga semua produknya aman di pakai. 

With 40% content of lotus flower extract, this Calming Toner purifies skin from fine dust and harmful pollutants with its self-purifying features. 


Dengan 40% kandungan ekstark bunga lotus sebagai bahan utama, calming toner ini mampu membersihkan kulit dari debu dan polusi. Tipe kulitku yang Kering-sensitif sangat mudah iritasi, jadi seneng bgt pas bisa cobain calming toner ini. 


Rovectin Clean Lotus Water Calming Toner is highly recommended for: 


  • Looking for light-weight but deeply moisturizing toner
  • Looking for clean beauty skincare suitable for all skin types
  • Stressed with skin troubles due to maskne after wearing a mask all day
  • Stressed with uneven skin-tone and dark spots


𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁 𝗶𝗻𝗳𝗼:




It comes in a clear plastic tube packaging with screw cap. It has pretty simple design and packaging but we can decorate it with our favorite stickers on the bottle. 


Packaging nya itu super simple, terbuat dari botol plastik transparan. Biasanya memang semua produk nya Rovectin itu simple dan tiap beli produknya dapat free sticker buat ditempel2 di botol nya. 





It has light watery texture and rich formula which moisturize directly when applying on to the skin. It absorbs easily without leaving sticking feeling. It has slight earthy scent which doesn’t bother me at all. 


Teksturnya watery gitu, formulanya ringan dan rich gitu jadi pas habis kena kulit langsung terasa efek lembabnya. Cepat meresap dan ga terasa lengket juga. Tonernya ini ada aroma tanah nya gitu tapi ga terlalu strong dan ga mengganggu sama sekali. 

𝗶𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀:





 Lotus Flower Water(Nelumbo Nucifera Flower Water(392,000ppm)): Gently calms irritated skin and helps vitalize skin for a vibrant look.

 Aquaxyl: Prevents moisture loss by building a firm and healthy moisture barrier.

 7 layer Hyaluronic Acid: A natural moisturizing factor (NMF) that fully hydrates and locks in moisture from inside out.

 Cynanchum Atratumextract: Helps soothe and cool down the irritated skin

 Butylene Glycol / Magnolia Kobus Bark Extract: Instantly calms and soothes acne-prone and agitated skin. 


𝗣𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲:





I’ve been using this more than a week, I have a little breakouts/bumps around cheeks, nose and forehead. It caused some redness too. 

The first 3days I only use this and I see it helps soothing and calming my irritated skin. 

What I really love about this calming toner is the hydrating effect it gives on my dry skin. It looks and stays moist all the day. When using it along with my other skincares, it shows a greater result. My skin looks healthy, plumping and glowing.



To get update about skin care you can follow @go.picky or download their application on your mobile phone. Use my referral code: 11004332 to get bonus points. 





8 comments:

  1. keliatan banget jadi lebih glowing :D teksturnya jg jadi lebih halus

    ReplyDelete
  2. aku juga coba ini dan meskipun teksturnya kayak air biasa gitu tapi lumayan melembapkannya di kulitku

    ReplyDelete
  3. belum pernah coba Rovectin ini put, tapi kayaknya enak buat CSM an hehee

    ReplyDelete
  4. aku sempet baca di instagram kamu sih kak, aku belum coba nih, makin penasaran kan klo baca gini, next aku mo coba deh

    ReplyDelete
  5. Ingredients nya menarik juga ya ka,markicob😍

    ReplyDelete
  6. Hasilnya kulitmu jadi lebih sehat ya Put. Keliatan lebih plump gitu.

    ReplyDelete
  7. Suka banget sama packaging dan teksturnya, wajib coba sih ini

    ReplyDelete
  8. Di foto itu kelihatan banget kulit jadi lebih lembabnya..😍

    ReplyDelete

Dont leave a link in the comment or I will delete it. Thanks for ur lovely comment, I will reply asap ^^