Monday, September 12, 2022

[ REVIEW ] : MENTHOLOGY SUPER COOL SUN BLOCK & MENTHOLOGY SUPER COOL MASK PACK

 



MENTHOLOGY  Super Cool Sun Block SPF50+/ PA ++++




I feel that the weather recently in my city is super hot. Due to the super hot wave I try this unique sunscreen which has cooling sensation when we apply it. 





It will give super cool effect for about 15 minutes after applying on my skin. It feels like when we accidentally put a toothpaste on the face 😅. But it doesn’t irritated my skin at all, it gives cool and refreshing effect instead. It helps cooling down the heat that hit my skin as well😂. When the cool air pass my skin, I can feel my face gets cooler too. 




It has semi-matte finish and doesn’t leave white-cast. There is no tone up effect after using this sunscreen. Another good thing is, it doesn't peel when we layer makeup on top.




MENTHOLOGY Super Cool Mask Pack ( 5 SHEETS )



This Super Cool Mask sheet is the perfect solution for sensitive and irritated skin. These thin sheet masks provide the skin with a fresh and cooling sensation. The fastest is only in 15 minutes, redness reduction of the skin is visible. 



It is not an ordinary mask sheet it made of 100% cellulose fiber sheet from eucalyptus tree, Breathable and hygroscopic, 100% natural decomposition. So it has sofft material that doesn’t damage skin or irritates the skin. It adheres well to the skin.

The size and the thickness is just right, it fit perfectly on my small face. It contains alot of essence that will give extra hydration to the skin. 


Ingredients 

WATER GLYCERIN METHYLPROPANEDIOL 1,2-HEXANEDIOL BETAINE HYDROXYACETOPHENONE TREHALOSE PROPANEDIOL PANTHENOL BUTYLENE GLYCOL DISODIUM EDTA ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT DIPROPYLENE GLYCOL METHYL DIISOPROPYL PROPIONAMIDE HYDROGENATED LECITHIN MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER POLYGLYCERYL-10 LAURATE TROMETHAMINE OCIMUM BASILICUM (BASIL) FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT FRAXINUS RHYNCHOPHYLLA EXTRACT CENTELLA ASIATICA EXTRACT FICUS CARICA (FIG) FRUIT EXTRACT HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT MENTHA AQUATICA EXTRACT ACMELLA OLERACEA EXTRACT CERAMIDE NP EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT ASIATICOSIDE MADECASSIC ACID ASIATIC ACID


It is pretty effective to reduce my redness and irritated skin. I use this super cool mask sheet at night, in the next morning the redness already gone! I love how it has generous essence and its so hydrating into the skin. I dont need to worry about the stickiness overnight. 





Since it has cooling sensation, this can be used during the hot days. You can feel relax and fresh at the same time. It soothes our tired skin as well because of the hot sunlight. The mask doesnt dry quickly as it contains alot of essence in it. 


Where to Buy 




24 comments:

  1. Beneran ya ini kerasa semriwingnya sampai 15 menit? Jadi penasaran aku tuh hihii , pasti enak dipake siang-siang, auto adhem 😍 ( dhian noegroho )

    ReplyDelete
  2. Ini kalo pake siang bolong pasti seger nih karena ada efek menthol alias coolingnya, penasaran deh😍

    ReplyDelete
  3. terimakasih udah sharing kaa, bermanfaat sekali jadi tau jelas produk ny❤️✨ -hnsya

    ReplyDelete
  4. I really love this duo Super Cool products from Menthology. Cocok buat negara kita yg summer everyday.. hhoho

    ReplyDelete
  5. Simple and eye catching packaging. With huge SPF. Lovable sunscreen. 💞

    ReplyDelete
  6. Sunblok tp ada cooling sensationnya, unik nih 😱

    ReplyDelete
  7. bagus bangett ada cooling sensasinyaa ini - blqs

    ReplyDelete
  8. Aku suka sheetmask nya yg tipe ade gini bikin wajah fresh lembab ya kak. Sun block jugaa suka enak ada cool effect nyaa

    ReplyDelete
  9. penasaran banget sama ssnya jadi pengen nyobain 😍 @prisiliaeci

    ReplyDelete
  10. Ini texturenya enak bangett sih, ga bikin whitecast jugaa. Packagingnya jg cakeup😍 (hanum)

    ReplyDelete
  11. Wahh enak nih sunscreen tapi bisa untuk mengurangi kemerahan dan iritadi kulit 😍 , jd pgen icip dehh

    ReplyDelete
  12. Ngiler banget ka torii sama teksturnyaa cakep😍 packagingnya juga cantik duh auto masuk wishlist deh!🥰

    ReplyDelete
  13. menarikk banget sih ini, aku jadi pengen coba ini 🤩

    ReplyDelete
  14. Dari kemasannya udh menarik penasaran banget sama produknya kelihatannya cakeupp 😍😍 @aykdwy

    ReplyDelete
  15. kaaa, inituh dingin yang bgt sampe berasa kaku atau dingin yang nyegerin aja gitu? -ezra

    ReplyDelete
  16. Sun block nya tuh bikin pengen pake juga karena penasaran cooling effect nya 😍 ~wulan

    ReplyDelete
  17. perlu dicoba nih sunblock ada sensasi coolingnyaa, bikin sejuk mukaaa ya kak 🥰

    ReplyDelete
  18. Masuk wish list banget ini produknya, soalnya aku suka banget yang ada cooling sensationnya. Apalagi packagingnya cakep ginii🤩🤩

    ReplyDelete
  19. Aku tu belum pernah bgt deh kyknya pake sunblock karna takut terlalu berat di wajah trs jadi kusam gitu. Ini masih oke bgt kan kak buat di pake sebelum makeup?

    ReplyDelete
  20. Suka banget kalau ada cooling sensation nya gt

    ReplyDelete
  21. Suka banget sama teksturnya yang gak lengket dan cepat menyerap plus bikin make up lebih nempel 😍

    ReplyDelete
  22. Aduhh jadi penasaran banget seberapa ademnya ni 2 produk di kulit 👀

    ReplyDelete
  23. Menarik banget tekstur produknya😍 -skinonvskin

    ReplyDelete
  24. Ih ini kemareeenn udah liat review nya sliweran di IG 🥰 Penasaran mau cobain jg

    -Lintang

    ReplyDelete

Dont leave a link in the comment or I will delete it. Thanks for ur lovely comment, I will reply asap ^^