Tuesday, April 27, 2021

[ REVIEW ] : d'Alba White Truffle First Spray Serum 100ml

d’Alba White Truffle First Spray Serum ini menjadi best seller brand spray Serum no.1 di Korea , gimana ga jadi best seller produk coba. Soalnya serum ini terjual lebih dari 6 juta botol dan terjual 1 buah per 1 menit. Wow this is such an awesome product, right? 



Thats why aku seneng banget pas akhirnya aku bisa cobain spray serum yang populer ini di korea sana πŸ˜. Dan sudah hampir 2 minggu yah aku uda cobain Serum Korea ini, and super love it πŸ₯°. Jadi Spray serum nya ini tuh All in One gitu, jadi bisa digunakan untuk melembabkan, sebagai toner jg bisa, dijadiin setting spray makeup jg bagus bgt. Nanti aku bakal bahas lengkap lagi dibawah, biar lebih jelas lagi. 


PACKAGING





d’Alba Spray Serum ini disertai dengan box luar berwarna putih. Nah untuk botol spray nya sendiri terbuat dari plastik transparan yang cukup tebal jadi aman kalau dibawa kemana2


Karena botolnya yang transparan, kita bisa lihat produk didalamnya, lapisan spray serum dibagian bawah dengan avocado oil dilapisan atas. 






Menurut aku ini jadinya cantik banget, jadi kayak ada gold gold gitu padahal itu ekstrak avocado oil. Dan ga cuma itu,  serum korea terbaik ini juga punya scent yang harum dan mewah. 


PRODUCT INFO & INGREDIENTS





d’Alba White Truffle First Spray Serum ini merupakan serum serba guna yang bisa dipakai kapan pun dan dimanapun. Karena berbentuk spray jadi sangat praktis untuk dibawa kemana2. Spray Serum ini sendiri cocok digunakan untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif karena telah diuji oleh Korea Dermatology Research Institute (KDRI) , test hypoallergenic dan sudah ber-BPOM




Formula anti oksidan dari spray serum ini sangat ringan dan menyegarkan, sehingga mudah diserap dan mengisi ulang energi kulit kita yang kering. 

Kegunaan Spray Serum nya ini banyak banget, bisa langsung dipakai setelah cuci muka, setelah toner, serum wajah, sebagai skin prep sebelum memakai makeup dan bisa juga dijadikan facemist.


Meskipun mengandung banyak oil di dalam nya, Spray serum ini tidak memberikan efek kulit berminyak malah memberi efek glowing pada kulit muka kita. 


Jadi fungsi utama dari Spray Serum ini adalah :

  • moisturizing & hydrating for healtthy skin
  • Wrinkle & skin elasticity improvement
  • Brightening
  • Refreshing




Nah untuk ingredients Spray serum ini memakai bahan bahan premium yang kaya akan manfaat untuk kulit kita. 


✿ Extract White Truffle 

Bahan ini merupakan bahan premium yg tumbuh di Italia, yang berguna untuk mempercepat metabolisme kulit, memulihkan dan menenangkan kulit.


✿ Avocado Oil

Menutrisi kulit yang kering , melembabkan dan meningkatkan elastisitas kulit.


✿ Minyak Biji Bunga Matahari & Ekstrak Biji Chia

Mengembalikan kekenyalan dan elastisitas kulit yang kering serta menenangkan kulit.


✿ BIFIDA Ferment Lysate

Memberbaiki DNA kulit yg rusak sehingga memberikan elastisitas kulit yang maksimal dengan meningkatkan kepadatan dermis kulit. 





PERFORMA 





Jadi sekitar 5 hari pertama itu aku cuma pakai Spray Serum untuk am pm rutinku , ini juga aku sering pakai untuk setting spray dan mist serum dimanapun dan kapanpun aku butuh kelembaban ( aku selalu bawa ini di tasku ).

Hanya pakai spray serum ini saja sudah cukup memberi kelembaban di wajahku yang bertipe kering - sensitif ini. 


Kulitku ga hanya terlihat lembab dan sehat tapi emang kerasa banget lembab dan kenyal nya ketika aku pegang/tap tap pake tangan. 

Ga ada breakout juga sih, karena emg smua bahannya aman. Muka terlihat glowing dan sehat alami. 





Cara pakai

𓂃✿π“ˆ’π“Έ Dipakai sebelum/ setelah toner / face mist

Cara pakainya sebenarnya hanya tinggal di spray aja, tapi biasanya aku spray ke telapak tangan bbrp pump baru aku apply ke muka dan tap tap dengan telapak tangan. Cara ini aku pakai untuk pemakaian setelah toner atau setelah cuci muka. Kalau untuk setting makeup atau face mist ya tinggal di semprot aja. Di kocok dulu sebelum di spray in ya. 


𓂃✿π“ˆ’π“Έ Sebagai skin prep sebelum makeup

Aku bbrp kali pakai spray serum ini sebelum aku apply bb cushion yg biasa aku pakai. Surprisingly, makeup nya jadi lebih lama dan flawless. Bahkan efek glowingnya makin kelihatan πŸ₯°





Jadi buat kalian yang suka pengen praktis tapi tetep dapat manfaat dari skincare, aku highly rekomen banget spray serum nya ini. 


Oia produk produknya d’Alba sudah bisa di beli di shopee d’Alba Indonesia, sudah ada official shopee mall nya jadi ga usah takut barang yang dikirim pasti ori yah. Mereka juga sering adain sale atau diskon yang lumayan loh. 


WHERE TO BUY :

d’Alba Shopee 



Atau bisa cek IG official d’Alba Indonesia untuk lihat produk-produk lainnya : 


d’Alba Instagram 





Anyway aku juga udah pakai produk lain dari d’Alba yaitu Sunscreen dan Facial wash. 2 produk ini aku juga suka banget, udah aku review juga diblog, klo mau baca bisa klik link dibawah ini. 


UV ESSENCE WATERFUL SUN CREAM 





Dengan 3 fungsi utama sebagai anti aging, brightening dan UV protection, sun cream ini wajib banget dicoba. 


Teksturnya yg creamy gampang banget untuk diratakan dan mudah menyerap juga. Oh iya ini sun cream juga sudah dermatologist tested, jadi aman untuk semua jenis kulit. 


Setelah memakai suncream ini, membuat kulit terasa lembab dan ga bikin whitecast. 


Read for Full Review :  UV ESSENCE WATERFUL SUN CREAM 


PEPTIDE NO SEBUM GEL CLEANSER





Gel cleanser ini mengandung 2.000ppb peptides yang berguna untuk mengurangi keriput, memperbaiki sel sel collagen dan meningkatkan elastisitas. 


Dengan tekstur gel nya ini, busa yang dihasilkan ga terlalu banyak tapi mampu membersihkan semua kotoran dimuka dengan baik. Aku merasa muka ku bener2 bersih setelah cleansing pake ini, dan pastinya ga bikin kering malah terasa lembab. 


Read for Full Review : PEPTIDE NO SEBUM GEL CLEANSER


Untuk baca review lainnya bisa kunjungi website Jakarta Beauty Blogger, karena ada bnyak review ga hanya tentang skincare dan makeup tapi juga berbagai tips tentang beauty. 


Disclaimer: review jujur di atas aku tulis berdasarkan pengalaman setelah pemakaian beberapa minggu. 




Monday, April 26, 2021

[ REVIEW ] : d’Alba Piedmont Peptide No-sebum Mild Gel Cleanser 300ml

d’Alba Piedmont Peptide No-sebum Mild Gel Cleanser review will be today’s post. Last time I already reviewed about their waterfull essence sun cream, you can find it in my previous post.




READ ALSO : d'Alba - Waterfull Essence Sun Cream SPF50+ PA++++ 50ml


Everyone must be has preference for cleansing product, aside about the main ingredients or it can be the texture of the product. For me, because usually I only use very light makeup or only skincare for my daily, I will use gel type which usually produces less foams and gentle to the skin. Anyway if you like this kind of cleansing product please read until finish πŸ˜Š



PRODUCT INFO





This low PH balance Cleansing gel is for combination and oily skin. Its a cleansing product with dual effect, cleansing and anti-aging treatment. It deeply cleans the pore and balances PH level while restoring wrinkle and dullness ( anti-aging). And whats make it a premium product is because it controls the acidity of the skin and helps the regeneration of the cells without feeling a heavy sensation on the face.





Yeap it has thick clear gel texture which produces less foams but can clean all the dirts and dead cells completely. 


INGREDIENTS 


All of d’Alba products are vegan and cruelty free. So its safe to use without worrying that this could harm our skin. 


This gentle gel cleanser contains White Truffle, Peptide Complex, and BHA as main ingredients. It also contains calamin which is good to help controlling the sebum and clear the complexion.


Other Ingredients:

Water, glycerin, disodium cocoamphodiacetate, coco-glucoside, lauryl glucoside, sodium chloride, tea-cocoyl glutamate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, hexylene glycol, citric acid, chlorphenesin, lavandula angustifolia (lavender) oil, ethylhexylglycerin, butylene glycol, xanthan gum, betaine salicylate, carica papaya (papaya) fruit extract, salix alba (willow) bark extract, tuber magnatum extract, saccharide isomerate, 1,2-hexanediol, caprylyl glycol, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, hibiscus sabdariffa flower extract, lavandula angustifolia (lavender) flower extract, melissa officinalis leaf extract, mentha piperita (peppermint) leaf extract, mentha rotundifolia leaf extract, monarda didyma leaf extract, ocimum basilicum (basil) flower/leaf/stem extract, rosa centifolia flower extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, salvia officinalis (sage) leaf extract, acetyl hexapeptide-8 (2,000ppb), sodium citrate. 



PACKAGING






It comes in box and pumped bottle packaging. The packaging looks really premium and expensive as it dominated with emerald green and gold bottle. Its a see-through bottle so we can see the product inside. 





This gel cleanser is pretty huge, Im sure it can last for some months πŸ˜‚ The pump has safety pin, so it wont leak when we accidentally pump the lid. 




PERFORMANCE 


Tho this gel cleanser are actually for oily skin, I tried this on my dry skin. I feel my skin is not drying at all, its more to a silky feeling and pretty smooth. I can see that my face gets very clean and soft to touch.




It can remove makeup and dirt completely. In the before after picture, I apply some lips products, foundation, waterproof mascara, eyeliner and eyebrows tint. Here you can see that it can clean completely all the makeup. 


Another thing that I like about this gel cleanser is it has a calming and soothing scent. The scent makes my cleansing routines become a lot calming and relaxing. 








Saturday, April 24, 2021

[ REVIEW ] : d'Alba - Waterfull Essence Sun Cream SPF50+ PA++++ 50ml Review

d'Alba Waterfull Essence Sun Cream is a moisturizing and refreshing sunscreen containing white truffle and Hydro-tapping system to hydrate and nourish the skin, while protecting and soothing the skin from the damage of UV rays.




Since I have dry - sensitive skin type, I always choose products that will hydrate and don’t harm my sensitive skin. Even for a sunscreen which I use daily, I need sunscreen that will hydrate while protecting from UV rays. Gladly I tried this sunscreen and this definitely what my skin is searching for. 


PACKAGING 





It comes in a white and simple box , and the product itself comes in a tube packaging. We need to squeeze the tube to get the cream. All the informations about the product is written on the box bot in English and Korean. 


INGREDIENTS





The main ingredients of this sunscreen is white truffle and wine extract which are good for anti-aging, protecting and providing nutrition to the damage/ tired l skin caused by uv rays.


This doesn’t contain harmful ingredients ( no paraben, PEG, oxybenzone, etc )


Other ingredients:

Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Homosalate, Alcohol, Butylene Glycol, Ethylhexyl Salicylate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Silica, Ethylhexyl Triazone, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Methicone, Pentylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Oil, Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Houttuynia Cordata Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Echium Plantagineum Seed Oil, Salvia Hispanica (Chia) Seed Extract, Litsea Cubeba (May Chang) Oil, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Wine Extract, Tuber Magnatum Extract, Polymethylsilsesquioxane, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Propanediol, Saccharide Hydrolysate, Octyldodecanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Hydroxypropyl Methylcellulose Stearoxy Ether, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium PCA, Tocopherol




PRODUCT INFORMATION 


The texture is creamy and light weight. The cream is quite watery after it applies on the skin that’s why it's called waterful sunscreen. It’s easy to absorb which leaves glow finish but doesn’t feel too greasy or to dry. 




This sunscreen has already completed skin irritation test and features a Hydro Trapping technology and Aquaxyl to keep the skin stay hydrated. So this is suitable for any skin type even the sensitive one. Its not only protecting from uv rays but also help whitening and wrinkles improvement. It makes our skin transparent and give healthy looking skin.


PERFORMANCE 


This sunscreen is what my dry-sensitive skin needs. Its moisturizing and hydrating while protecting from uv rays. Because the formula is very lightweight, I dont feel heavy at all and its okay to put makeup on after applying this sunscreen ( it can be worked like a primer ). It doesn't leave any white cast or greasy feeling. It leaves my skin glowing but silky to touch.


I will highly recommend this for you who seek for a lightweight sunscreen, with triple protection and anti-aging formula. 












Monday, April 19, 2021

[ REVIEW] : SPARKLING AND CUTE HANBOK BAG FROM TOMNZY



Yeay finally I could share the newest collection from Tomnzy , yap this small bag called “ Hanbok Bag “. Recently I used this bag everytime I go out. As this bag is pretty small but it can fit any of my regular belongings. Thanks to Christin who sent this bag as a gift πŸ₯°. Ah anw she is currently living in Korea, you can visit her blog to know more about good places in Korea through her blog.(  http://www.rosetinz.com )


Tomnzy always use glittery material, ummm I could say that this become their signature as its only Tomnzy who use this kind of material. Yeah its premium and high quality material so its such an investation for our fashion item as its become pretty durable. 


READ ALSO : TOMNZY SLING BAG


The Hanbok Bag has a touch of traditional bag design , but still look very stylish and cool to use nowadays. As I already know from their insta, it has 2 color choices: gold and pink. 


BAG DETAILS


The bag has a unique shape , just pretty similar with traditional Korean coin pocket. So its use clapper instead of a zipper. Don’t worry its still quiet safe so our belongings wont fall. 







It has 2 straps, the short straps is made of stainless, we can bring this bag in a hand bag style. It also came along with long straps so we can use it as shoulder bag to make it simple and way more stylish.






Inside the bag, it still has a small extra pocket. We can use it to keep our smaller belongings. And make sure, there is bag tag inside when you buy this bag, as it means its the genuine product from Tomnzy. You will also get a dust bag when you purchase their bag. 





As I already mentioned above, it has glossy and glittery material. Just like another bag collections, when you hit different of lighting the bag will shine and glittering beautifully. 


I remembered when I went to the mall, some people are starring at me. It probably because I use this bag hahah, its spark prettily. Thats why it catches people attention. ♥️ 


Whats in my bag? 





If you are curious how much this bag can load my belongings, you will be very surprised hahah. Here look at whats inside my bag, you can see that I bring phones ( 2 phones actually haha ), small notebook, perfume, wallet, mini makeup pouch, hand sanitizer, TWS , extra face mask, lenses case and scrunchy. It can fit so many items right?? Super awesome πŸ‘ . 





So what do you think about this bag? Isn’t super cute and amazing? You can visit Tomnzy insta to find their others beautiful collection. I will give the link below. 








Hope you like this post :) Bye Bye see you on my next post ♥️♥️


WHERE TO BUY


TOMNZY INSTAGRAM 

TOMNZY FACEBOOK





Thursday, April 8, 2021

[ SPONSORED ] : BEST SHAPEWEAR AT FEELINGIRLS.COM


Are you searching the perfect shapewear that will meet your need? Or a great waist trainer to help you lose some weights? You are in a right place then, I would introduce you to a great online store Feelingirls , they sell bunch of shape wears at any size to plus size in very affordable price. 





Its very important to choose the best and perfect shapewear that will work well in shaping our bodies. Not only considering the low price, we need to look at the quality and the material as well. The most thing we should consider is that the shapewear is comfortable enough to wear as we probably. The waist trainer before after also become the main point that we can see how the shape wear greatly shaping our bodies. 

There are many kind of shapewear we can choose depend on the occasion we will attend or use. You can buy waist trainer for helping lose some weight while working out. Or full body suit for shaping the tummy, waist and thighs parts. Anw the plus size is the most popular item to buy there. So here are some best plus size shapewear I could recommend to all of you. 






I think this product is really great for someone who recently had a baby, tummy tuck and butt lifting effect. It has 3 rows of hooks so you can adjust the size quite a bit. It made of using super soft fabric, it’s thick but doesn’t itch and fits like a glove. It's very comfortable so you can wear it all the day. 







You will get a total makeover instantly with this high compression shapewear. Its focused on trimming and slimming the tummy, waist and thighs parts. It fits perfectly , so you can wear it under your favorite dress and you can’t even tell!!







This is a good quality waist trainer for its price. You also can use it more for back support. It's sturdy, durable, and most importantly goes down the whole length of your stomach. It helps will your posture and have velcro straps that you can tighten them as your waist adjusts. It perfect to wear for working out as it will definitely make you sweat easily. 


What do you think? Aren't they look so great and comfy? Find your favorite shapewear there, visit their website now. And get special price at their spring sale.