Tuesday, July 9, 2019

[ REVIEW ] : PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++

PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ is another new skincare that I had tried since few weeks ago. Purito products are 100% EWG Green Level Certified. The brand works in cruelty-free environment where no animal testing done. They also use environmentally - friendly recycle paper packaging for all of their products. It's my first product from Purito anw ^^



What is the most important product of your skincare routine? I would say, it's a Sun Protection product.

image

THE DANGER OF UV RAYS

Did you know? 90% of our skin aging signs are caused by UV exposure?  80% of UV rays can pass through the clouds. Repeated UV exposure breaks down collagen which is bad for our skin. UV rays cause skin aging ( wrinkle, dark spots, fine lines ). UV rays are mutagen and affect DNA of the skin layers which can develop into cancer over time. All of them can be avoided by applying sun protection generously. Use and choose the perfect sunscreen to protect our skin from the harmful UV rays. There are 2 types of sunscreen: Physical Sunscreen ( Sun Block ) and Chemical Sunscreen.

image

SUN BLOCK VS SUN SCREEN 

Before diving deep about Purito Comfy Water Sun Block, I'd like to talk about the difference between sun block and sun screen.

🌡SUNBLOCK
🌸 physical sunscreen
🌸 acts as a shield, block and reflects the sun rays
🌸 no damaging health effect
🌸 safe for sensitive skin
🌸 effective immediately after applying
 
🌡SUNSCREEN
🌸 Chemical sunscreen
🌸 acts as sponge, absorbing into the skin then convert the sun rays into a less damaging form of radiation
🌸 chemical ingredients may cause skin reaction and irritation, but good for anti-aging
🌸 health side effect
🌸 effective about 20 minutes after applying
As I found out that physical sunscreen is more suitable for my sensitive skin , I was glad that I had a chance to try Purito Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++.
It's perfect and comfy sunblock for summer here in Indonesia πŸ– 
🌻 vegan and cruelty free ingredients
🌻 less white cast (since its non nano sun cream )
🌻 EWG green level ingredients
🌻 moist and light texture
 image

PACKAGING & INGREDIENTS



They always use recycle - paper packaging box for most of their products. They avoid using excessive packaging, they even donate a portion of their profit to KFEM ( Korean Federation for Environmental Movement ). 

It comes in a white squeeze tube packaging. It contains 60ml of product, can be used about 3-5 months usage.

It made from safe ingredients with EWG Green Level, vegan and cruelty free. This physical sunscreen is suitable for any skin types, especially for sensitive skin type. No worries for people who have oily skin, its also perfect for you as it contain zinc oxcide and titanium dioxcide which absorb the sebum. It also formulated with cica for moisturized the dry skin, it leaves the skin moist and smooth after applying the sunblock.

It's a 70% water based sun cream, which is a non-nano physical sun cream that reflects the ultraviolet rays ( UV A & UV B ) safely without being absorbed by the skin. It can be used by pregnant women and children, as well as all the family members. 

Formulated with Zinc oxcide as the main ingredient, that works as anti inflammatory which is effective for acne care. It's also containing madecassoside, asiaticoside, madecassic acid and asiatic acid. All are extracted from centela which is effective against skin troubles and has soothing effect on troubled skin / scars. 

This sunblock is free ethanol, PEG, mineral oil, synthetic colorant and synthetic fragrance.


Ingredients


Water, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol, Glycerin , Dipropylene Glycol, Zinc Oxide, Silica, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Titanium Dioxide(CI 77891),
Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate, Cetearyl Olivate , Sorbitan Olivate, Stearic Acid, Madecassoside, Asiaticoside , Madecassic Acid, Asiatic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil,
Lauroyl Lysine , Disodium EDTA, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer , Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Adenosine,
Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer
 


image

 
TEXTURE AND PERFORMANCE

I've been using this for more than 3 weeks , and quiet surprise with how good the sunblock is. It has light and creamy texture. As it's a water based sunblock, the texture is moist and easy to spread without leaving sticky or greasy feeling. It also absorbs directly, minimize white cast and no clogged pores. 


It also turns in to a tone up cream, my skin gets a lil bit brighter and transparent skin. It doesn't smear or lift my makeup when I applying as it adheres lightly into the skin. So I can wear this before applying my makeup. Its fixed and made my makeup long lasting as well. When using the cream throughout the day, my face stay moist and brighter even I already washed my face twice ) . While I didn't wear the Purito Comfy Water Sun Block, my face got dull after washing the face, coz the makeup wash off completely. 

 image 

HOW TO USE 

1. Apply as the last step of skincare .
2. Spread lightly all over the face and lips as well.
3. Reapply the sunblock every 3 hours


IMPORTANT THINGS ABOUT WEARING SUNSCREEN
🌡 Apply sunscreen 15 minutes before going outdoor
🌡 Wear sunscreen with SPF of at leas 30 or higher
🌡 Dont forgot the commonly missed spots everytime apply the sunscreen : ears, lips, hand and feet
🌡 Use sunscreen in any type of weather, even in cloudy/ rainy days
🌡 Reapply every 3 hours 
🌡 Reapply if you sweat or get wet 
🌡 Avoid the sun exposure between 10 a.m to 4 p.m ( the sun's rays are the most powerful at this hour )   

image

RATING 


imageimage
 
I would definitely repurchase this Comfy Water sun block. I also highly recommended as its safe and can be used on all types of skin, from sensitive adult skin to baby skin.



image 
 Brand : 
PURITO 

Product Name : 
Purito Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ 

Where to Buy : 

Price : 
$18.90


image 

SEE YAA~~~ ON MY NEXT POST ^^ ~


image


78 comments:

  1. ini bagus banget ya put kayaknya, aku ngiler pas lihat video kamu di IG hahahaa pas di blend enak banget kayaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya ci. Gmpng bgt di blend sunblock nya

      Delete
    2. apalagi kayak ada tone up creamnya ya :) kayaknya bagus, kalau ada di tester korea mau coba beli ah

      Delete
  2. malah bisa jadi tone up cream juga ya beb, aku masih suka sunscreen yang lotion gitu bentuknya tapi mungkin bisa dicoba juga nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya beb. Tp tone up nya dikit bgt kok 🀣

      Delete
  3. Kulitku kebetuln acne prone jd memang hrs pakai sunscreen yg water base, agar ngak bikin jerawatan. Boleh bngt nih jd alternatif tabir surya buat sehari-hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cocok buat yg berjerawat jg ini mba hehe

      Delete
    2. Asik pas deh kalau gitu. Cuss ah aku beli

      Delete
  4. SPF 50 dg PA yg ++ ini tuh dibutuhkan banget buat kita2 yg tinggal di daerah tropis. Tahu sendiri lah gimana ganasnya terik matahari, apalagi di Sidoarjo, kota saya yg duuuuh...banyak pabriknya. Polusi nambah, kudu perlindungan ekstra untuk kulit wajah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe bner bgt. Ga boleh lupa apply sunblock hehe

      Delete
  5. sunblock itu skincare penting yang sebsa mungkin jangan di skip deh, apalagi kalo SPF nya 50+++ duh harus banget dipakai setiap hari

    ReplyDelete
  6. I love water based sunscreen.. lebih enteng di kulit dan cepat menyerap. Apalagi kalau SPFnya 50 ..

    ReplyDelete
  7. spf nya ok yah 50+++ aq belum pernah coba nih purito comfy water sun block, tapi selama ini sih sudah mulai rajin pakai sun screen tiap kali mau keluar rumah dan bermake up cuma masih males kalau gak pakai make up tapi pakai sun screen, kulit aq agak berminyak jadi malah jadi tambah berminyak deh kalau pakai sun screen gak pakai make up

    ReplyDelete
  8. Informatif banget, bebh..
    Aku jadi paham bedanya Sunscreen sama Sunblock.
    Karena selama ini aku tahunya Sunblock hanya untuk digunakan saat berkegiatan di luar ruangan yang terpapar matahari banget.

    **dengan kata lain, yang SPF nya tinggi

    ReplyDelete
  9. Wah info beda sunscreen dan sunblock nya informatif bgt nih, makasih banyak mbak, coba purito juga deh hehe

    ReplyDelete
  10. Menarik juga ya rekomen buat segala jenis kulit, dan ku baru paham perbedaan sun block dan sun screen, kupikir keduanya sama.

    ReplyDelete
  11. Ternyata Sunscreen dan Sunblock itu memiliki komposisi dan arti yang berbeda ya. Tapi kedua nya ini perlu banget kita sebagai wanita pakai, paling tidak salah satu nya lah untuk menjaga kulit kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya beda. Tgl pilih aja mana yg lebih cocok buatbkita

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa in pake sunscreen walopun cm d dlm rumah πŸ˜€

      Delete
  13. gatau kenapa kalo soal sunblock atau sunscreen itu bawaanya kepo dan pengen nyobain deh aku tu beb, kepo banget sama ini, pengen nyobain jugaaa

    ReplyDelete
  14. Baru tahu brand Purito, tapi kalau sunblock spf 50 saya selalu pengen coba, apalagi keliatannya bikin kulit terlihat lebih cerah ya

    ReplyDelete
  15. Pas banget nih aku juga lagi cari sunblock dengan SPF 50, tapi lagi bingung kira-kira mo beli merek apa. Jadi pengen coba Purito deh. Biasanya aku pake Skin Aqua. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coba pake purito comfy water sunblock ini mba πŸ˜€

      Delete
  16. Zaman skrng kyknya lagi trend sunblock maupun sunscrenn itu kandungan paling besarnya air ya mbak. Mungkin spy gak berat jg di wajah/ tubuh. Btw saya baru denger merek Purito ini. Makasih ya reviewmya.

    ReplyDelete
  17. Baru aware tentang sunsblock or sunscreen beberapa waktu ini, jadi pas ada informasi atau review seputarnya saya selalu tertarik ingin nyoba juga hehe, termasuk yang purito ini jadinya penasaran ingin nyobain.

    ReplyDelete
  18. Ini diaaa review nyaa , aku cari cari Belum ada . Dan udah penasaran banget Dari dulu sama dia . jadi pengen beli juga , baiklah masuk buy list

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini produk baru jd blum bnyk yg review πŸ˜€

      Delete
  19. Ak jd mau beli dong,karena SOF nya itu bisa 50 PA+++ gini. Tengkyu ka tori udah review dg detail dan mantuul gini

    ReplyDelete
  20. I want to try this sunscreen because of your good reviews about it.

    https://sarahrizaga.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Butuh banget buat melindungi wajah dari paparan sinat matahari. Mau beli aaah

    ReplyDelete
  22. Bonita selecciΓ³n! Gracias por la visita! Espero verte pronto de nuevo por mi blog! Es un placer leerte! πŸ€—πŸ€—πŸ€—

    ReplyDelete
  23. Great review.
    I'm following your blog, could you follow my blog too?

    www.paginasempreto.blogspot.com.br

    ReplyDelete
  24. this seems like a great sunblock. You explained the difference between physical and chemical sunscreen so well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea it is a great sunblock i've ever tried πŸ˜€

      Delete
  25. This product looks great!
    Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  26. Das klingt klasse, die Produkte wΓΌrden mich auch sehr interessieren. LG Romy

    ReplyDelete
  27. This looks like such a wonderful product! Great post :)

    ReplyDelete
  28. Pas banget nih aku lagi nyari rekomendasi sun block baru. Bosan sama yang lama. Eh, tapi yang lama itu masuk kategori sunscreen sih.

    ReplyDelete
  29. Aku tuh paling suka sunblock yg spf nya langsung 50 gini. Jd ga ribet klo mau touch up nya.. apalgi ini blendable yaa beb..

    ReplyDelete
  30. Buat sunblock yang water based ku selalu penasaran buat cobain, kayak PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ ...

    ReplyDelete
  31. Sadd, kenapa sih semua produk purito kayaknya ada niacinamide ya :") kan jadi engga bisa nyobain huhuhu pdhl menarik! Thanks infonya kak

    ReplyDelete
  32. SPF 50, PA +++ dan pas dipake ngeblend banget ya. Sunblock kan penting banget, bikin penasaran sama sunblock purito ini

    ReplyDelete
  33. Aku termasuk orang yang jarang pake sunblock atau pun sunscreen. Biasa pake pelembap biasa aja. Padahal bahayanya mengerikan ya. Kudu mulai pake nih kayaknya :(

    ReplyDelete
  34. Aku baru banget tau loh produk PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ ini dia bikin wajah jadi lebih cerah juga yaa duh menarik banget deh

    ReplyDelete
  35. belum nemuin sun block yang cucok dimuka nih, efeknya pasti terlalu bikin muka jadi berminyak, ini spf 50 pa +++ bikin pengen nyobain deh karena makin hari makin kayanya emang butuh sun block yah kalau mau kulit ttp bagus diusia senja

    ReplyDelete
  36. waaaah nii udah spf 50 ya beeeb, aku jadi pengen nyobain juga deh inii, kayanya bagus ih hehehe

    ReplyDelete
  37. Jadi pemngen nyobain pakai Purito mbak, cocok nih buat jalan apalagi panas2 kena matahari gtu. Bahannya ramah kulit dan SPF-nya lumayan tinggi yaaa

    ReplyDelete
  38. Kelihatan banget kulitmu sehat ya bu Tory, aku suka banget finishnya yang terlihat glass skin gitu

    ReplyDelete
  39. Waahh ini udah sampe SPF 50 ya Mba, gak khawatir lg ya klo keluar rumah n lg pas panas2nya. Apalagi skrg hawa panas itu nyelekit bgt ke wajah

    ReplyDelete
  40. Ini sudah SPF 50 mantul banget ya jadi gak khawatir lagi ya aktivitas di bawah matahari ya

    ReplyDelete
  41. hehe ini yang lagi femes seliweran di Ig ya beb di Ig mu juga aku kepo ntar pengen nyobain kalo sunscreen di rumah udah habis masuk wishlist

    ReplyDelete
  42. Aku belum pernah make kak, setelah make cerah banget ih
    jadi pengen punya juga dong aku hehehe apaalagi SPFnya 50

    ReplyDelete
  43. Ih keren juga ya produknya. No animal testing. Dan kubaru tahu juga tuh beda sunscreen dan sunblock. Huhu, jadi ngeri nih, aku jarang pake keduanya. Kudu mulai nih pake sunblock gini. :(

    ReplyDelete
  44. Aku belum pernah pake sunblock nih padahal lebih tinggi ya SPF-nya daripada sunscreen. Kudu dipake kalo main panas-panasan.

    ReplyDelete

Dont leave a link in the comment or I will delete it. Thanks for ur lovely comment, I will reply asap ^^